آموزش هواگیری رادیاتور و پکیج – چرا هواگیری پکیج را انجام دهیم؟

با شروع مجدد فصل سرد سال یا همان 6 ماه دوم سال اکثر منازل با شروع سرما سیستم های گرمایشی خود را آماده کار میکنند ، یکی از موارد اصلی برای تنظیم دوباره و راه اندازی مجدد شوفاژها یا همان رادیاتور ها ، مبحث هواگیری پکیج و رادیاتور است. این مرحله را یکی از مراحل مهم قبل از شروع فعالیت سیستم زمستانه پکیج ها میتوان دانست.

لازم به ذکر است که فرایند هواگیری باعث تخلیه هوای موجود در رادیاتور ها و سیستم آبرسانی میشود ، این کار قبل از فرآیند روشن شدن پکیج انجام میشود و باعث افزایش عملکرد و بیشتر شدن طول عمر پکیج شما خواهد شد.

در ادامه این مقاله قصد داریم با ساده ترین روش در کوتاه ترین زمان به شما نحوه انجام اصولی هواگیری پکیج را آموزش دهیم. همراه پارسه پکیج باشید.
آموزش هواگیری رادیاتور و پکیج - چرا هواگیری پکیج را انجام دهیم؟

جهت دریافت مشاوره با ما تماس بگیرین

پوشش دهی کلیه خدمات و سرویس پکیج و رادیاتور در استان البرز

برای اینکه در اولین فرصت با شما تماس بگیریم فرم زیر رو تکمیل کنید.

مرحله 1 از 2

لیست محتوا

چرا باید هواگیری پکیج انجام شود؟

مهمترین دلایلی که شوفاژ باید هواگیری شود :

  • جلوگیری از اینکه قسمتی از رادیاتور یا شوفاژ شما سرد شود ، ( ممکن است در بسیاری از اوقات با این موضوع روبرو شوید که در صورت روشن بودن پکیج و کار کردن شورفاژ های شما ، قسمتی از رادیاتور ها سرد باشد ، علت این موضوع میتواند وجود هوا در رادیاتور های شما باشید.)
  • در زمانی که آب گرم شما فشار کمی دارد یا اصلا آب گرم شا جریان پیدا نمیکند و احتمالا صدای پچیده شدن و صداهای عجیبی را نیز در لوله ها بشنوید میتوان گفت که نیاز به تخلیه هوای درون دستگاه دارید.
  • استفاده طولانی مدت از پکیج و رادیاتور ها؛ درواقع نشانه این است که عمر مفید سیستم شما رو به پایان است.
  • اختلاف ارتفاع منزل با زمین؛ این اتفاق اکثرا در آپارتمان ها می افتد که به دلیل اختلاف سطح لوله کشی آب از پایین به بالا است. وقتی فشار آب برای طبقات بالاتر کم باشد، قاعدتا میزان آب مورد نیاز رادیاتور هم پایین تر از حد استاندارد می شود.
  • افت فشار bar؛ ممکن است به دلیل کاهش فشار پکیج دیواری، دستگاه به تخلیه هوا نیاز داشته باشد ( این مورد را در ادامه مقاله بیشتر توضیح خواهیم داد).

⇐ فراموش نکنید که وقتی فشار پکیج کم شود، دستگاه به صورت خودکار خاموش می شود. چرا؟ این اتفاق برای محافظت از دستگاه و قطعات داخلی در زمان کمبود آب است.

 

هواگیری شوفاژ – راهکاری برای بهبود عملکرد سیستم

آموزش هواگیری رادیاتور و پکیج - چرا هواگیری پکیج را انجام دهیم؟
آموزش هواگیری رادیاتور و پکیج – چرا هواگیری پکیج را انجام دهیم؟

هواگیری رادیاتور ها برای خروج هوای باقی مانده در مدار آب رادیاتور و حفظ عملکرد صحیح دستگاه انجام میشود. رعایت این موضوع باعث میشود تا جریان آب پکیج به درستی برقرار شود و عملکرد گرمایشی مناسبی را تجربه کنید.

یکی از مضوعات مهم این است که ممکن است پکیج های مختلف که تولید برند های مختلف هستن در نوع هواگیری متفاوت باشند ، برای مثال ممکن است نوع هواگیری پکیج بوتان با هواگیری پکیج ایران رادیاتور متفاوت باشد ، برای اینکه در اینکار دچار مشکل نشوید میتوانید به موارد زیر توجه کنید :

  • مقاله ما در رابطه با آموزش هواگیری رادیاتور و پکیج را به طور دقیق مطالعه کنید.
  • مشاوره تلفنی یا حضوری با یکی از کارشناسان باتجربه مجموعه پارسه پکیج برای تنظیم و راه اندازی دوباره سیستم
  • مطالعه دقیق دفترچه راهنمای پکیج خود.

نکته مهم: توجه داشته باشین که با انجام اصولی و صحیح هواگیری پکیج باعث افزایش طول عمر پکیج و همچنین بالا رفتن راندمان کاری پکیج خواهید شد.

 

خدمات پیشنهادی : تعمیر پکیج دیواری در کرج
همچنین لازم است بدانید که هواگیری رادیاتور برای رهاسازی گاز موجود در لوله های فلزی شوفاژ انجام می شود. این گاز به دلیل همنشینی با آب و هوا، اکسید شده است که باید حتما آزاد شود. پس درنظر داشته باشید سیستم های گرمایشی راه اندازی شده در بناهای قدیمی عموما لوله های فلزی دارند و نیاز به هواگیری رادیاتور بیشتر است.

یکی دیگر از دلایل هواگیری این است که گاز هایی که بر اثر اکسید شدن لوله های فلزی در ترکیب با آب موجود در لوله ایجاد شده است از لوله خارج شود. معمولا بخصوص در انه های قدیمی تر که اکثرا از لوله های فلزی استفاده می کنند این موضوع صدق میکند.

 

نکته: در صورتی که از ساکنان ساختمان های آپارتمانی هستین که از موتور خانه ها و سیستم های گرمایش مرکزی استفاده میکنید ، باید توجه داشته باشید که به علت تفوات ارتفاع آب و رادیاتور های شما امکان وجود هوای بیشتری در سیستم آبرسانی پکیج شما است و نیاز به هواگیری دقیق تر و بیشتری خواهدی داشت.

در ضمن در این نوع از ساختمان ها تخلیه هوای موتور خانه مرکزی با شیر هواگیری خودکار شوفاژ یکی از ضروریات است که باید مورد توجه قرار گیرد. در ضمن این نوع از سیستم های گرمایشی نسبت به شوفاژ های معمولی نیاز به هواگیری بیشتری دارند.

 

 

آموزش کاربردی و ساده طریقه هواگیری پکیج

 

اجزای مختلف پکیج دیواری
اجزای مختلف پکیج دیواری

 

 

در صورتی که اولین بار است که میخواهید این فرایند را انجام دهید حتما توصیه میکنیم که ابتدا این مقاله را کامل مطالعه بفرمایید و سپس شروع به کار کنید.

تنظیمات پکیج دیواری

عموما همه پکیج های دیواری- بوتان، ایران رادیاتور و برندهای دیگر- از یک اصول مشخص برای هواگیری پکیج و همچنین هواگیری رادیاتور پکیج پیروی میکنند. کافی است دستورالعمل زیر را با دقت مطالعه و پیاده کنید.

  • فشار صفحه bar باید روی عدد دو باشد. چون بعد از تخلیه هوا، افت فشار زیادی اتفاق می افتد.
  • پکیج را روی حالت خاموش یا stand by قرار دهید.
  • نوبت به هواگیری رادیاتور های داخل ساختمان می رسد.

مقاله پیشنهادی : بانک ارور پکیج ایران رادیاتور – جامع ترین لیست خطای پکیج ایران رادیاتور

روش هواگیری رادیاتور چیست؟

بعد از بررسی تنظیمات پکیج دیواری، پیشنهاد میکنیم از نزدیک ترین رادیاتور به پکیج ساختمان شروع کنید. البته این مورد ممکن است چندان مهم نباشد ولی عموما و به صورت استاندارد توصیه می شود که به دلیل جریان سریع آب گرم، رادیاتور اول را هواگیری کنید و در مراحل بعدی روی شوفاژهای دیگر کار کنید.

هواگیری پکیج
هواگیری پکیج
  • کار شما با باز کردن لوله آب گرم و روشن شدن پکیج رادیاتور شروع می شود.
  • بعد از پیدا کردن شیر هواگیری رادیاتور ، معمولا انتهای پمپ پکیج قرار دارد، آن را با پیچ گوشتی یا پیچ هواگیری و خلاف عقربه ساعت باز کنید.
  • همچنانکه به تدریج پیچ را باز میکنید باید منتظر خروج هوا با آب داغ باشید. پس بهتر است از یک دستمال با جذب بالا برای ایمنی بیشتر خودتان استفاده کنید.
  • برخی از مصرف کننده ها علاقه ای به خیس شدن اطراف در فرایند هواگیری ندارند و میتوانید از ظرف مناسب برای جمع کردن آب تخلیه شده استفاده کنید.
  • ابتدای هواگیری با سروصدای بیشتری همراه است و کمی که بگذرد هم صدا کمتر و هم فشار آب خروجی یکنواخت می شود. در این مرحله عملیات تخلیه هوا به پایان رسیده است.
  • با انجام مرحله آخر، میتوانید پکیج دیواری را روشن کنید.

مهم: هواگیری رادیاتور در بخش های دیگر خانه را فراموش نکنید. کارشناسان ما توصیه میکنند که در فرایند راه اندازی پکیج و رادیاتورها، برای هواگیری بهتر و ساده تر، کمی شیب برای شوفاژ درنظر گرفته شود که عموما حدودا 5/0 سانتی متر مناسب است.

⇐ بهتر است بدانید که رادیاتورهای پره ای در مقایسه با رادیاتورهای پنلی هواگیری بیشتری میخواهند که این به دلیل جنس و ساختار آن است.

مقاله پیشنهادی : آموزش نصب پکیج و نکات مربوط به آن

بعد از هواگیری رادیاتور باید چه کرد؟

حالا نوبت به تنظیم دوباره فشار پکیج می رسد. از آنجایی که فشار bar به صفر رسیده است، لازم است تا دوباره با باز کردن شیر آبی رنگ زیر پکیج دیواری، آن را تنظیم کنید. لازم است تا این کار را با آرامش و دقت زیادی انجام دهید.

هواگیری پکیج
هواگیری پکیج

 

همانطور که بالاتر هم برایتان نوشتیم با تخلیه هوای محبوس شده در لوله ها، فشار پکیج دیواری افت زیادی پیدا میکند. بنابراین توصیه میکنیم حتما بعد از هواگیری، فشار آب پکیج را دوباره تنظیم کنید. فشار استاندارد بین5/1-2 bar است. اما اگر از این حدود پایین تر بود، روش زیر را انجام دهید:

  • تنظیم شیر آبی رنگ زیر پکیج تازمانیکه عقربه به 5/1 برسد. با رسیدن به عدد مورد نظر میتوانید شیر را ببندید.

افزایش فشار پکیج بعد از هواگیری رادیاتور

این سؤال پیش می آید که  آیا احتمال افزایش فشار پکیج بعد از هواگیری وجود دارد؟ بله، این اتفاق طبیعی است و برای همه انواع رادیاتور ممکن است پیش بیاید.

عموما در کنار رادیاتور اصلی خانه، یک شوفاژ دیواری هم نصب می شود که معروف است به حوله خشک کن. با تخلیه هوای حبس شده این حوله خشک کن نگرانی افزایش فشار پکیج هم برطرف می شود. روش هواگیری این وسیله هم مثل نحوه هواگیری رادیاتور است که بالاتر توضیح دادیم.

آیا افزایش فشار پکیج بعد از هواگیری خطرناک است؟

بالا رفتن فشار پکیج در منازل مسکونی یا هر ساختمان دیگر میتواند آسیب هایی را برای سیستم اصلی و رادیاتورها به دنبال داشته باشد:

  • نشت آب از شیر اطمینان باعث رطوبت گیری ساختمان و در نتیجه آسیب در بلند مدت می شود.
  • پوسیدگی و زنگ زدگی لوله ها
  • آسیب به قطعات داخلی پکیج

هواگیری پمپ پکیج چگونه است؟

 

هواگیری پمپ پکیج
هواگیری پمپ پکیج

در پکیج های دیواری جدید یک پروانه پمپ یا air vent جاسازی شده است که کار تخلیه هوای اضافی پمپ و پکیج را انجام می دهد. اگر دقت کرده باشید گاهی صدای غیر طبیعی از این پمپ شنیده می شود که این صدا به دلیل انباشته شدن هوا به وجود می آید. کافی است شیر پمپ را به آرامی باز و هوای گیرکرده در آن را تخلیه کنید.

مقاله پیشنهادی : علت سرد و گرم شدن آب پکیج و راه حل برطرف کردن آن

نحوه هواگیری پکیج بوتان چگونه است؟

نکته مهم در هواگیری این برند محبوب درنظر گرفتن یک قطعه مهم به نام شیرپرکن یا شیر هواگیری است. این قطعه کار کنترل میزان آب و فشار پکیج را انجام می دهد و با توجه به اینکه یک مدل قدیمی باشد یا جدید، سه نوع شیرپرکن وجود دارد:

  • شیر پرکن دستی
  • شیر پرکن نیمه اتومات
  • شیر پرکن اتومات

همه مدل های bn324i، اپتیما، پرلا، بیتا، پرلا پرو، پاویا، ورونا با یک روش استاندارد هواگیری می شوند که در قسمت هواگیری شوفاژ مفصل برایتان توضیح دادیم. فقط کافی است با پایان گرفتن فرایند هواگیری پکیج، باتوجه به مدل آن چند ثانیه صبرکنید تا فشار bar به 5/1 برسد. با بستن شیر پرکن در این مرحله، کار پکیج و گرم شدن رادیاتورها هم شروع می شود.

 

هفت مرحله هواگیری پکیج دیواری | زمینی

عموما هواگیری پکیج ها  به روش های مشابهی انجام میشود ، اما در برخی مدل های تفاوت های کمی وجود دارد که در هواگیری باید به آنها توجه شود.

د اکثر مدل ها باید به ترتیب زیر عمل کنید:

  • ابتدا پکی را خاموش کنید.
  • بعد از چند دقیقه از طریقه پیچی هواگیری که روی رادیاتور قرار دارد عمل تخلیه هوا را انجام دهید.
  •  سپس فشار پکیج را از طریق شیر پر کن بین 1.5 الی 11 بار تنظیم کنید.

 

در پکیج ایران رادیاتور و دیگر برند ها نیاز است ابدا شیر زیر پکیج را به آرامی باز کنید ، این کار را برای خروج هوا و آب به آرامی انجام دهید و صبر کنید تا هوای داخل پکیج به آرامی خارج شود.

بعد از خارج شدن تمام هوای موجود میتوانید شیر پکیج را ببندین و در ادامه کار را با هواگیری رادیاتور ها پیگیری کنید.

به ترتیب مراحل قبلی کار را ادامه دهید ، یعنی پس از خروج هوا از رادیاتور ها اگر از خروج  هوای رادیاتور ها اطمینان حاصل کردید شیر را ببندید. پس از اتمام مراحل، یک‌بار دیگر به سراغ پکیج‌ها بروید و هواگیری را مجددا انجام دهید. در این مرحله می‌توانید مطمئن شوید که فرایند هوا گیری پکیچ با موفقیت انجام شده است.

 

 نکته مهم درباره هواگیری پکیچ

دقت کنید که در قسمت بالایی پکیج یک شیر هواگیری وجود دارد که شما می‌توانید هنگام هوا گرفتن پکیج، با کمک گرفتن از پیچ‌گوشتی و آچار مخصوص آن را باز کنید.

برای هواگیری پکیج دیواری، شیر هواگیری را انقدر باز نگه دارید که همه هوایی که در پکیج وجود دارد خارج شود. بعد از اتمام کار می‌توانید پکیج را روشن کنید و افت فشار در پکیج را مشاهده کنید.

هواگیری پکیچ ایساتیس
هواگیری پکیچ ایساتیس

 

هواگیری پکیج چه موقع باید انجام شود؟

فرآیند هواگیری پکیج دیواری و زمینی باید زمانی انجام شود که پکیج خاموش است و عقربه فشار بار، کمتر از یک‌بار باشد. در ابتدای روند هواگیری پکیج دیواری بهتر است، اول از همه قطعه شیر پرکن را در این پکیج پیدا کنید.

قطعه شیر پرکن از زیر پکیج بیرون زده است و ولوم پلاستیکی آن به رنگ آبی است. این قطعه در زیر پکیج به شکل مورب درآمده.

اما نکته‌ای که وجود دارد این است که شیر پرکن با تمام شیرهایی که به شیلنگ وصل شده است کاملا متفاوت است. در حقیقت برای این که شیر پرکن را ببینید، باید حتما خم شوید و به زیر پکیج نگاهی بیندازید.

 

در این صورت احتمالا ولوم گرد که شبیه به سر ماژیک است و از زیر پکیج به شکل مورب بیرون آمده است را می‌بینید.

شما می‌توانید با چرخاندن این قسمت به شکل پادساعت‌گرد، شیر پرکن پکیج را باز کنید. بعد از این‌که کارتان تمام شد، باید یادتان باشد که حتما شیر پرکن را در جهت خلاف بچرخانید و کاملا آن را ببندید تا روند هواگیری پکیج دیواری یا زمینی شما به اتمام برسد.

 

 

هواگیری پکیج بوتان
هواگیری پکیج بوتان

هواگیری پکیج آریستون

هواگیری پکیج آریستون از ۲ راه هواگیری اتوماتیک در مدل دیجیتال و هواگیری اتوماتیک در مدل آنالوگ امکان‌پذیر است که در ادامه هر ۲ را شرح خواهیم داد:

 

هواگیری پکیج آریستون
هواگیری پکیج آریستون

هواگیری اتوماتیک در مدل دیجیتال پکیج آریستون

اگر دارای پکیج‌­های آریستون مدل دیجیتال هستید، برای هواگیری پکیج آریستون به روش اتوماتیک باید این کارها را انجام دهید:

  • دکمه MODE یا به عبارتی همان دکمه حالت تابستانه/ زمستانه پکیج را حدودا 10 ثانیه فشار دهید.
  • دکمه MODE روی پنل فرمان قرار گرفته است. با فشار دادن و نگه­داشتن آن، حرف P روی صفحه نمایش پکیج نمایش داده می‌شود و این فرایند شروع می‌شود.
  • مثل هواگیری اتوماتیک مدل آنالوگ پکیج آریستون، مدت زمان آن حدود ۷ دقیقه به طول می‌انجامد.
  • پس از اتمام هواگیری اتوماتیک اجازه دارید که دکمه حالت تابستانه/ زمستانه را ۱۰ ثانیه بفشارید تا باعث توقف هواگیری شوید.

هواگیری اتوماتیک در مدل آنالوگ پکیج آریستون

هواگیری پکیج آریستون مدل ماتیس به روش اتوماتیک، از مدل های دیگر این برند بسیار متفاوت انجام می‌شود. روش هواگیری اتوماتیک مدل آنالوگ، بسیار ساده است. تنها کاری که باید انجام دهید:

  • برداشتن روکش محل آنالیز است. هماهنگ با آن چراغ زرد، رنگ دودکش نیز روشن ‌می‌شود، که روی پانل فرمان قابل دیدن است.
  • بعد از حدود هفت دقیقه این فرایند تمام می‌شود.
  • در آخر نیز باید روکش محل آنالیز را با احتیاط در سر جای خود قرار دهید.

 

بالا رفتن فشار پکیج
بالا رفتن فشار پکیج

نکات مهم هنگام افزایش فشار پکیج

اگر دستگاه اشکال فنی نداشته باشد و تنها آب بیش از حد پر شده باشد، بهتر است تخلیه آب مدار شوفاژ،  به کمک شیر هوا گیری رادیاتور داخل حمام و یا آخرین رادیاتور انجام شود.

 

خدمات پیشنهادی : تعمیر پکیج ایران رادیاتور در کرج

 

به چه علت، فشار سیستم در مدار پکیج دیواری آبگرم کن کاهش پیدا می‌کند؟

برای این اتفاق چند دلیل وجود دارد:

  • امکان دارد در سیستم لوله‌کشی یا اتصالات، نشتی وجود داشته باشد. توجه داشته باشید که در این شرایط سریعا نسبت به رفع نشتی پکیج اقدام کنید.
  • فشار بالای سیستم باعث عمل کردن شیر اطمینان می‌شود.
  • همواره موقع هواگیری خودکار از شیرهای هواگیر، کمی هم بخار خارج می‌شود که باعث کاهش فشار سیستم می‌شود.

 

سخن ما با شما

فصول سرد سال بخصوص زمستان با تمام سردی و سختی هایی که دارد همیشه یکی از فصول خاطره ساز و خوش  به حساب می آید ، در بیرون از خانه قدم زدن در باران و برف و در خانه با احساس گرما و هوای مطبوع خانه ، اما وجود سرما در خانه و درست عمل نکردن سیستم گرمایشی منزل میتوان این خاطره خوش ما رو بهم بزند.

کارشناسان مجموعه پارسه پکیج همیشه آماده محافظت از خاطرات خوش شما هستند و برای تعمیر پکیج در کرج و هرگونه راه اندازی و سرویس سیستم گرمایشی میتواندی روی ما حساب باز کنید.

مشتاقانه منتظر نظرات و تجربیات شما در رابطه با تعمیر و سرویس پکیج در کرج هستم.